18/5/09

ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ... ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΩΤΟ


(από τη Βικιπαίδεια...)
"Στο Κάμπινγκ (...στο camping...), είναι ο τίτλος ελληνικής κοινωνικής-κωμικής τηλεοπτικής σειράς του 1989 σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου, σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και παραγωγή ΕΡΤ. Αποτελούνταν από 13 επεισόδια των 45 λεπτών. Η σειρά προβάλεται σε επανάληψη από το κανάλι Πρίσμα+ της ΕΡΤ Ψηφιακής.
Υπόθεση: Το σενάριο περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο. Κεντρικά πρόσωπα ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι."

-----

Το blog "στο κάμπινγκ" ξεκινάει σήμερα, 18 Μαΐου 2009, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την προβολή της ομώνυμης σειράς. Σκοπός του; Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι την πιο τρυφερή, την πιο μελαγχολική, την πιο ανθρώπινη σειρά που έβγαλε ποτέ η ελληνική τηλεόραση. "Στο κάμπινγκ" δεν συναντήθηκαν μόνο μερικοί ηθοποιοί, αλλά μια ολόκληρη αντίληψη της ζωής. Αυτή την αντίληψη θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει αυτό εδώ το blog. Να συναντιόμαστε λοιπόν, στο κάμπινγκ του διαδικτύου και της τηλεόρασης, αλλά και στα κάμπινγκ της παιδικής μας αφέλειας. Και, (γιατί όχι;), και στα κάμπινγκ τα πραγματικά, δίπλα στη θάλασσα.